Använda järnsulfat till mossan eller är det lika lämpligt med Weibulls?

När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Möjligen kunde man förbinda Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är glasklart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det klaffa lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med ultimata mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som verkligen tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja tänka på om det inte är klokare att själv sammansätta eller att införskaffa en ofläckad järnsulfatprodukt.

järnvitriol pris

Faktum är att det är mycket billigare att inhandla medlet på allt-fraktfritt.se än att inhämta en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart angeläget att du är varse om hur du ska fördela järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att notera är att en del snigelmedel har en grund som består av järnsulfat, alternativt järnvitriol som det också kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att handla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därefter blandar med vanligt vatten så får du nämligen samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är angeläget att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också måste tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Ifall man handlar en mix som ska eliminera mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men icke om detta preparatet är giftigt.

En stor styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel ej döda ogräs med järnvitriol. Det är endast mossan samt mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks råda även bland de som pysslar i trädgården. När man kan inhandla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju fråga varför folk inte gör detta i större utbredning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har rätt utrustning för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt införskaffa en ejektordunk samt blanda eget koncentrat för kaffepengar) som skänker flexibel blandning och därpå okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och betänka en aning på hur man på ultimata vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det faktiskt inte är så svårt att beställa en billigare produkt online (kolla järnsulfat och alla smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som dessutom är förträffligt för miljön och riktigt oproblematisk att använda sig av.