Bli av med mossan en gång för alla

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa och mossa. En del gillar den här doften som påminner om skog samt natur medan andra är nära att flyga i taket då mossans distinkta lukt når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten och en ändamålsenlig spridarramp.

järnsulfat mot sniglar

Fäst en spridarramp på vattenkannan samt eliminera mossan!

Nuförtiden så är det många som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som även är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är även rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således åtskilliga fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har eventuellt en enkel pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hallå till det fina gräset

Flera undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut och vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår fint redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att granska lite mer om vad mossan ej gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är således ett nyckelord som du ska observera. Få reda på mer här gräsmatta mossa.

Börja med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller köp järnsulfat. Kommande steg blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här borde du göra utomhus med en bra skopa och bra uppfattning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att fukta med blandningen av järnsulfat samt vatten. Det här är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så angenäm att utföra en fin vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns likaså en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och verkningsfull och det räcker att du gör den en gång på våren innan gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för somliga går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten men tänk på att du även ska göra livet besvärligt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs.

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, alternativt med Bensaltensid eller Fulstopp om det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se och må bättre.