Bli av med ogräset i trädgården med ogräsmedel och ogräsbrännare

Visst vill vi gärna bli av med ogräset I våra trädgårdar. Det kan bli svårt att för evigt bli av med ogräset men det finns ogräsmedel som är effektivare än andra och om man kombinerar med andra tekniker som exempelvis ogräsbrännare så kan man likväl få en trädgård där man trivs riktigt bra.

Smarta kombinationer med ogräsmedel och gödsel för en riktigt attraktiv trädgård

När man ska arbeta i trädgården så vill man ju gärna finna verktyg och teknik som gör arbetet lättare. Vad gäller ogräsmedel för gräsmatta så kan man exempelvis använda sig av stroller combi som ger både medel mot ogräs och gödsel.

ta

Mot mossa i gräsmatta är järnsulfat löst i vatten det bästa och lätt att sprida med ejektorspridare på vattenslangen eller spridarbom på vattenkannan (finns på allt-fraktfritt.se samt Tradera). Det här är ju bra när man ska behandla större ytor och vill få ut mesta möjliga av behandlingen.

Då man istället vill bearbeta en specifik buske eller mindre yta så kan man välja en produkt som roundup gel som på ett exakt sätt kommer åt exakt där man vill processa mot ogräs. Det finns en rad annorlunda typer av ogräsmedel, och oavsett ifall man väljer ogräsättika alternativt en annan variant så gäller det att man är prompt och inte ger upp bara för att det tar tid att vinna mot ogräset.

Man ska också tänka på hur det känns att processa samt jobba i trädgården. En del får en härlig känsla av att använda ogräsbrännare då man snabbt ser resultat, medan andra ej tycker att det här är så vidare spännande och att det är synd om de insekter samt myror som kommer mellan.

Det ska ju faktiskt vara roligt att passa trädgården, och får man en kick av den här typen av ogräsbehandling så är det ett stort plus.

Ska man ta hand om ogräset själv eller hyra in yrkesfolk som vet vad de gör?

Det är klart att man kan hyra in proffs därför att få fart på arbetet mot ogräset men det är betydelsefullt att man själv aktivt tar del av arbetet. I varje fall om man ej har tänkt sig hyra in en trädgårdsmästare som kommer varje vecka för att göra det som måste göras för att motarbeta samt förbereda.

Hur mycket man gör själv och vad man låter proffs eller barn sköta är förstås en individuell sak. Men det gäller att ha en bra plan och ett mål. Då blir det nämligen lättare att nå fina resultat fort. Därjämte så måste man ju se det där med ogräshantering som en del av det samlade trädgårdsarbetet.

Innan man börjar behandla med ogräsmedel så kan det ju vara klokt att göra något åt mossa men man kan näppeligen hinna med alla behandlingar under en dag samt olika årstider är annorlunda lämpade för det som man behöver göra.

Ha allihopa redskap i förrådet för att behärska arbetet på ett smidigt sätt

Om det blir tid över och du ser att du skulle hinna med ogräset som växer i stengången mot huset så är det ju minsann bra att ha en ogräsbrännare varaktig i förrådet. Man skall även se till att beställa viktiga produkter såsom ogräsmedel i god tid så att man ej står utan då man plötsligt inser att det har blivit dags för en eftermiddag med trädgårdsarbete.