Få en vacker gräsmatta genom att ta bort mossa samt processa på korrekt sätt

Drömmer du om den perfekta gräsmattan likt den på golfbanan? För många så är ju golfbanans fina område synonymt med det perfekta gräset, men det kan verka vara en besvärlig uppgift att få den mossbeklädda tomten att ändra form då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnvitriol fasad

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man någorlunda raskt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att påföra på korrekt sätt och att åstadkomma en del andra saker som kommer att befrämja gräsmattans fortsatta utveckling.

Ta bort mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Innan du börjar planera för att få bort mossan med järnvitriol så ska du fundera på att en vanlig villagräsmatta består av olika grässorter. Det här gör att man inte kan räkna med att få samma fina gröna nyans som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte uppskattar. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan före gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som även ger ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna lämna ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så dumt.

Viktiga saker att fundera på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att fundera på då man vill få en förtjusande gräsmatta. Visst är det bra att införskaffa en järnsulfat säck alternativt en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan koppla till vattenslangen och duscha gräset med, men du skall även se till att processa gräsmattan på rätt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att ge åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir kraftfullt. Det är likaså bra att använda ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren samt sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen ej följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att känna till är att man rätt så hastigt kan komma in i rätt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar avverka mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också vidtaga andra bitar som gödsling och troligen även mossa på stenplattor.

Detta är något som ger enorm tillfredsställelse och även inspiration. Du behöver icke lära dig allting på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset vackert. Starta mixa järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset fräscht med sand imorgon.

Det kan även vara klokt att avskilja uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Tillsammans hjälps vi åt för att ta bort mossan.