Gräs samt tak kan behandlas med dunk gti

Det är både en dyr och tidsödande procedur att motverka mossa. Men du kan sannerligen tillvarata på både tid samt pengar ifall du väljer dunk gti som gör det så väldigt enklare att utbreda och som också drar ned på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är lätt att tillämpa sig av då man vill distribuera järnsulfat över gräsmattan alternativt på taket.

järnsulfatspridare

På allt-fraktfritt.se finns en bra illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att ta tag i mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat jobbigt så möjligen man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till kommande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan mixa själv för småpengar eller handla färdigt) som är så otroligt behändig. Man behöver ju endast ansluta slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett mycket smidigt sätt. Ni sprayar på och går ut över gräset för att bli färdig på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir kul att hantera gräset innan gödsling och odling. Det här kan man sedan upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Därtill så kan man spara en hel del pengar på att undfly dyra produkter som ingalunda skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika okomplicerad. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte bara gräset som drabbas av mossa. Man kan även behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att fixa med takrengöring. Här får man även bra tillämpning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en plats eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ned.

Man kan göra mer än bestrida mossa med en god spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för enbart rengöring, det finns mer) för att sanera huset utvändigt eller måhända förvalta gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större påfrestning.

Man kan likaså ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med det här verktyget. Därför skall man spara ejektordunken år från år. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du ej är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du icke fundera på om du har gjort för mycket alternativt för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är endast att fortskrida med behandlingarna för att få en fager trädgård samt ett tak utan mossa.