Järnsulfat är effektivt mot mossa.

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så mycket mossa i din trädgård så ska du veta att du otvivelaktigt kan göra något åt det här. Du behöver ej bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och rätt produkter.

köpa ejektordunk till bra pris

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du jämt har drömt om.

Måste det vara så krångligt med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska motverka mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, samt att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så invecklat att nyttja järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det hejdlöst smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att koppla till trädgårdsslangen och därefter spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är faktiskt ett smart ämne som man drar kolossal nytta av och det är betydelsefullt att man finner en lätt metod för applicering så att man ej låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel säck på 25 kg ren järnsulfat till samma kostnad…

I allt-fraktfritt butiken finns likaså en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Fungerar till tak även med Bensaltensid (aktiv substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt).

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är detsamma men man kan finna produkter som använder de skilda namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att satsa på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv handla järnsulfat (ifall du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därutöver en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så intelligent att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs alltså mer än mossbekämpning för att erhålla en riktigt förtjusande gräsmatta och ifall du enbart sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att skänka mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du självklart av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du måste även gödsla och uträtta annat för att gräsmattan ska bli så fin som den kan bli.

Processa gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Därefter låta mossan ligga kvar. Allaredan det här skänker en markant förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas även till gräsnäring.

För att få ett riktigt fint gräs på tomten så gäller det således att ta reda på vad man kan utföra för att ge det bra om näring och dessutom hålla undan ogräs och sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver även gödslas varje år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Så klart växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för tung så är en robotgräsklippare en enastående lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därpå igen under hösten eller så kvickt ny mossa visar sig. Ifall du ska blanda själv så ska du se till att använda pulvret på rätt sätt och att ha de verktyg som krävs för att sprida jämnt över gräset.