Järnsulfat och ejektorflaska så är sniglar och mossa ett minne blott I trädgården

Vem vill ha sniglar samt mossa I trädgåden? Ifall du hade kunnat språka snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska samt mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat ogillas av mossa såväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett stycke vildmark där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du inte misströsta. Införskaffa en ejektorflaska och mossa gti (alternativt blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

spridarramp

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten ovan mossan så kommer den att svartna samt förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir kul att avverka mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir rentav kul att eliminera mossa då man kan stega omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig ej i vatten (som säljarna ofta påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och ibland under användningen. Även med färdigköpta produkter som Mossa GTI samt Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju enbart hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullständigt automatiskt.

Ska man hantera ett stort område så är det minsann att förorda att man gör det här med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste röja mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan leda till fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Detta är också ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter alternativt betala ett proffs för att komma och genomföra mossbekämpningen. Man kan anskaffa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därpå spruta vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, även osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att hantera ett tak så det är inte hela tiden att rekommendera att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar tillsammans med någon annan så kan det eventuellt fungera men själv blir det väl mycket jobb på en dag.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är tillfredsställande att vistas utomhus. Ifall det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte skojig att gå runt på gräset och spraya då det är så kallt att man knappt kan andas.