Kärlek samt järnsulfat leder till finare gräsmatta.

Det finns en i varje stad. Du vet exakt vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en fet säng av mjukt gräs. Men visste du att du även kan få den här gräsmattan via att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att använda järnsulfat. Genom att inleda använda järnsulfat mot mossa så kommer du att få en fullständigt annan känsla för din trädgård och mossa gräsmatta.

spridarmunstycke 62 cm för vattenkanna pris

Behandla gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs sannerligen inte mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men innan du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt ickelevande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan innan gödslingen.

Detta är något som alla trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra kolossal användbarhet av. Vattna med järnsulfatblandning igen någon gång i september. Detta kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer också att verka preventivt mot svampsjukdomar.

Det är nämligen inte så tidsödande att nyttja järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se alternativt en ändamålsenlig spridarramp så blir det enormt enkelt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en mycket markant tomt så kan det vara förståndigt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat samt vatten 1:20) som man enkelt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett lätt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras om det verkligen stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett bra sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor och gröda växer bättre då man har en positiv attityd till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar samt frodiga trädgårdsland för att visa din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att behandla med järnsulfat och vatten är tillräckligt för att gräset ska uppleva din positiva inställning.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård ännu bättre och det blir till ett rent nöje att bilda ett individuellt schema för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord mycket större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man icke får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar ej är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan. Klicka Nu för mer information ogräs i gräsmattan.

Men som regel är det hur lätt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs och dödar mossa inom några dygn, oftast på 1 dygn.

Mixa järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet eller spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att inhandla på allt-fraktfritt.se, då och då på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir näring till gräset.

Med tålamod så kommer du längre. Möjligen är det så att du får inse att denna sommar ej kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på god väg tack vare rätt behandlingar.

Misströsta ej, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta också reda på hur du ska gödsla, rengöra och motarbeta ogräs i gräsmattan på rätt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så fint av att betrakta och vistas på.