Spridardunk, dunk gti, eller blanda själv?

Våren kommer och det blir dags att ta hand om gräset. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är detta enkelt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten därför att sprida med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

mossa

Med en kolossal gräsmatta så är dunk gti ett riktigt gott val

Ifall det är så att man har en mycket enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska ansträngande uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver icke tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju förvisso väldigt praktiskt.

Nu får man förstås hålla i dunken då den icke funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir det här likväl enklare än att blanda själv och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en ordinär vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en väldigt fjuttig tomt så är det inte säkert att en ändamålsenlig dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du raskt samt effektivt bli klar med mossbekämpningen. Det tar ej lång tid att stega runt då du bara behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen samt ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en titt, man ser skillnaden på spridardunken samt spridarrampen för vattenkanna direkt.

Det är inte besvärligt att mixa järnsulfat själv. Följ bara instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få bort mossan på taket

Ifall det är så att du dessutom har mossa på taket så är det bäst att tillämpa en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo alternativt Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än ifall man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju om du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det också bra att kunna arbeta med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som verksam ingrediens).

Bra redskap är viktigt då du vill ta hand om hus och trädgård

Oavsett om du vill stega runt med vattenkannan eller handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det relevant att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är ej roligt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen icke fungerar som de ska. Detta slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju konsumera flera år i rad och likaledes en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.