Ta bort mossa i trädgården med en bra och effektiv spridarramp

Stroller combi – för att gräset ska bli bättre

Det är få som tycker att ogräs är attraktivt och om det fanns ett sätt att för evigt säga hejdå till den här typen av växter så är det många som skulle ta chansen. Man kan bruka sig av stroller combi för att både gödsla och döda ogräs och det här kan fungera oerhört fint.

spridarramp

Innan du lägger på ett lager med stroller combi så kan du etablera med järnvitriol. Järnvitriolen är samma sak som järnsulfat och den är bra för att eliminera mossan. Samtidigt så kan gräset bli finare av den här typen av behandling samt järnsulfat mot sniglar kan också vara välkommet i somliga trädgårdar.

Gödsla gräset vid korrekt tidpunkt på året

Men när ska man egentligen lägga ut ett lager med stroller combi på gräset? Till att börja med så kan det vara klokt att ta hand om det här på våren men betänk att medlet behöver minst 15 grader för att fungera.

Håll ett öga på väderrapporten och då du ser att det blir dags för varmare dagar, flertal dagar i sträck, så kan det vara läge att vidtaga saken. Börja som sagt med järnsulfat och vatten. Det är bra ifall gräset är fuktigt när man genomför gödsel samt antiogräs-behandling.

Ifall du vill förvalta denna procedur mitt i sommaren så ska du tänka på att företa det mot eftermiddagen hellre än tidigt på morgonen. Under hösten så ska man ta hand om gödslingen mot kvällen istället för morgon alternativt mitt på dagen.

Bränn inte gräset med din stroller combi

Tänk på att ett torrt gräs kan “brännas” av en stroller combi-behandling. Om du kan förvalta gödslingen en regnig men varm dag så är det perfekt då kommer den nämligen att ge riktigt förnäm effekt.

Kommer detta att skänka det perfekta gräset i trädgården?

Den som antar att en hantering med en god produkt är allting som behövs för att erhålla en förnäm gräsmatta är inte insatt i allt det jobb som en nyttig gräsmatta kräver. Visst är det så att bra produkter som järnvitriol samt ogräsmedel är viktiga att använda sig av men man måste se helhetsbilden och ha en god plan för att lyckas.

Ifall man följer en speciell plan så kan man till sist få en gräsmatta som minsann känns utomordentlig. Detta kan ta några säsonger för mossan är bångstyrig och så även ogräset. Men om du långsamt men säkert får upp näringshalten i jorden och samtidigt ser till att bekämpa ogräset så kan du tids nog se att det finns mer gräs än mossa på mattan.

Järnvitriol samt järnsulfat är samma sak men det finns en rad annorlunda bekämpningsmedel och produkter som kan innefatta lite skilda ämnen. Med stroller combi så får du fördelen av flera skilda effekter. Gräset får gödsling, ogräset dör och samtidigt så får man även viss effekt mot mossan. Detta är en enastående produkt som man kan ha stor nytta av och som kan vara en huvudsaklig del av arbetet för det perfekta gräset.

Det perfekta gräset behöver, i kort version:
Järnsulfat när mossa visar sig, annars vår och höst, det skänker näring till gräset.
Vartannat år behöver gräsmattan kalkas för att hålla rätt pH (6-7).
Gräsmattan behöver gödas. Oftare än man tror, åtminstone 2 ggr per år.
Vid behov, hos flera är det var år, behöver gräsmattan jämnas till på våren med 5-10 mm grus eller jord, toppdressas.
Gräsmattan behöver klippas mycket. En självgående gräsklippare är en god idé.