Vilket mossmedel bör man använda?

Det finns många skilda typer av medel som man kan nyttja för att processa en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs samt sniglar. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man svårighet med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att testa med järnsulfat och vatten före man ger sig på andra metoder.

utvattningsmunstyckke för mossa i gräsmattan

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allting man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för det här och vatten. Moderna produkter såsom mossa gti gör det möjligt att fixera en typisk trädgårdsslang till dunken för att därpå fördela medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv shoppa på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så köper man en hel säck järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska processa beror lite på den typ av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att rådslå med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att behandla med järnsulfat i trädgård samt inomhus?

Man ska ständigt betänka hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan och miljön, och det är relevant att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det angeläget att känna till att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det självklart bli farligt men vid vanlig användning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger runt. Inomhus så ska man vara lite extra försiktig och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill alla se snabba resultat samt ett fint gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så vackra effekter av detta. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man undgå stå med mossriven. Det här är betydelsefullt.

Om det är viktigt med snabba resultat så bör man kora en produkt som innehåller järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är dessutom ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så befängt att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte tycker om det här medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flertal uppskattar.

Om du vill bli av med mossväxten så bör du nämligen välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därpå se till att du applicerar på korrekt sätt och vid rätt tillfälle för en välmående samt vacker tomt.